Treba li nam GDPR na potpisnim listama?

GDPR-privola

Mnogi koji provode projekte sufinancirane od strane Europske unije za potrebe pravdanja nekih aktivnosti prilažu dokaze u vidu potpisnih lista, fotografija, izjava i sl. 

No moramo imati na umu da svaki potpis i traženje imena i prezimena sudionika predstavlja osobni podatak te osoba mora za korištenje istih dati privolu. 

Ako se odluči potpisati na potpisnoj listi na kojoj je naveden tekst u koju svrhu će se koristiti njezini osobni podaci, tada se smatra da je dala privolu. 

Primjer teksta na potpisnoj listi

“Ova potpisna lista služi kao dokaz da se događaj održao i dijeli se s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, te Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u svrhe projektnog izvještavanja na aktivnostima ACT Konto d.o.o. Vaše informacije neće se dijeliti s pojedincima ili organizacijama izvan Europske unije. Stalo nam je do zaštite Vaših osobnih podataka, koji se obrađuju na temelju legitimnog interesa, budući da su potpisne liste neophodne za izvještavanje o utrošenim sredstvima, a s obzirom na broj sudionika događaja te se bez njih projekt ne bi mogao održati. Također, u svrhe dokazivanja da je održan, ovaj događaj može biti fotografiran ili sniman za potrebe izvještavanja donatoru ili na društvenim mrežama i mrežnim stranicama projekta WISE FAIR. Podaci se čuvaju dokle god je to opravdano projektnim ugovorima s donatorima te računovodstvenim i drugim zakonskim pravilima. Za sve informacije o Vašim pravima na privatnost, posjetite www.act-konto.hr. Za upite oko korištenja Vaših osobnih podatka, ostvarivanje prava na pristup osobnim informacijama i njihovoj obradi te ulaganje prigovora na obradu na što ostvarujete prava sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka, obratite se našem službeniku za zaštitu podataka putem elektroničke pošte: info@act-konto.hr. Za nadzor nad provedbom Opće uredbe o zaštiti podataka u Hrvatskoj nadležna je Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP). Informacije o ulaganju prigovora na obradu AZOP-u možete pronaći na www.azop.hr”

Kontaktirajte nas za više informacija!

PODIJELI OBJAVU
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
PRETRAŽI

ZATRAŽITE PONUDU