FAIRnet – Mreža FAIR poslovanja u društvenim poduzećima

Sve više društvenih poduzetnika formalizira svoje poslovanje, a svojim društvenim, ekološkim i ekonomskim ciljevima nastoji osigurati dobrobit svojim zaposlenicima, članovima, lokalnoj zajednici ili društvu općenito.

Na tom putu stoje im različite financijsko-administrativne barijere – od neuređenosti zakonodavnog okvira, odabira pravnog oblika, zahtjevne administracije, osiguranja financijske stabilnosti, zapošljavanja, traženja kvalitetnog knjigovodstvenog servisa koji razumije njihove potrebe (ili barem zna što to je društveno poduzetništvo!)…, pa sve do toga da muku muče s pronalaskom kvalitetnog financijskog administratora za EU projekte.

U proteklih nekoliko godina, intenzivno radeći za i s (društvenim) poduzetnicima, primjetili smo da ne postoji jedno mjesto gdje bi oni mogli naći informacije važne i korisne za njihovo svakodnevno financijsko poslovanje te postaviti pitanja ili podijeliti svoja iskustva vezana uz hrvatski zakonodavni okvir i pravnu regulativu. Na tragu tih spoznaja okupili smo stručnjake iz više organizacija/poduzeća i osmislili projekt koji će u sljedećih godinu dana odgovoriti na gore navedene probleme, potrebe i izazove.

Projekt  FAIRnet – Mreža FAIR (Financije, Administracija i Računovodstvo) poslovanja u društvenim poduzećima financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a okuplja različite aktere iz područja financija, administracije i računovodstva koji pružaju podršku društvenim poduzetnicima za kvalitetnije financijsko upravljanje poduzećem.

ACT Konto posluje kao društveno poduzeće od 2009. godine u području računovodstva, administracije, projektnog financijskog managementa i financijskog savjetovanja. Zajedno sa partnerima – udrugom GONG, Zadrugom za etično financiranje – ZEF i tvrtkom Synergia savjetovanje d.o.o. koji imaju isto područje djelovanja odlučili smo prenijeti svoje dugogodišnje znanje i iskustvo na postojeće i nove društvene poduzetnike.

U sklopu projekta partneri iz Mreže FAIR će kroz različite edukacije povećavati znanja, vještine i kompetencije 13 zaposlenika/ica za što kvalitetnije pružanje usluga iz područja financija, administracije i računovodstva. Osim toga, barem 50 mladih nezaposlenih osoba steći će kompetencije za financijske administratore u društvenim poduzećima, a sami društveni poduzetnici će, razvojem alata za administrativno-financijsko praćenje i upravljanje poslovanjem te putem online platforme u realnom vremenu, dobiti kontinuiranu podršku svojem poslovanju i u FAIR Mreži pouzdanog partnera za budući rast i razvoj.

Ukupna vrijednost projekta FAIRnet je 793.186,07 kn, a u 100% iznosu financiran je sredstvima Europske unije kroz Europski socijalni fond.

PODIJELI OBJAVU
PRETRAŽI

ZATRAŽITE PONUDU